In deze intensieve training koken we biologisch, lokaal, vers, seizoensgebonden, plantaardig en suikervrij!
We koken met de inspiratie van de dag, met respect voor het product en de boer die het kweekt. Koken is een creatief proces dat alle kanten op kan en daar willen we u van laten meegenieten.
We ontdekken, experimenteren en evolueren. Het is een feest dat we graag met u delen. Want samen smaakt uiteindelijk zoveel beter dan alleen.
We ontdekken, experimenteren en evolueren. Het is een feest dat we graag met u delen. Want samen smaakt uiteindelijk zoveel beter dan alleen.
Elke les bestaat uit een demonstratieles, een maaltijd die we samen eten en in de namiddag gaat iedereen zelf aan de slag. (alleen of in kleine groepjes).
De theorie, filosofie en recepten zijn gebundeld in een handige map.
Module 1 van de kooktraining bestaat uit 8 dagen, telkens van 10u tot 17u.
De startdag is op 28/10/2017 en de einddag is op 18/03/2017.
Les 1 op 28/10/2017 (Tine & Marijke): Inleiding + filosofie/kwaliteit van voeding
Les 2 op 11/11/2017 (Tine): Granen
Les 3 op 2/12/2017 (Tine): Groenten/snijtechnieken
Les 4 op 16/12/2017 (Marijke): Zeewieren en pickles/fermenteren
Les 5 op 20/01/2018 (Tine): Bonen en peulvruchten
Les 6 op 10/02/2018 (Marijke): Natuurlijk zoet en dessertjes
Les 7 op 25/02/2018 (Tine): Koken met kruiden/smaakmakers/
Les 8 op 18/03/2018 (Tine & Marijke): Feestkoken
Er wordt een uitgewerkte cursus en een middagmaaltijd voorzien.
Combinatie theorie/demokookles/
Er zijn proevertjes uit de namiddagles om ’s avonds mee naar huis te nemen.
Prijs Early Birds (inschrijving voor 10/09/2017): 800€.
Prijs (inschrijving na 10/09/2017): 880€.
Locatie: Schaperstraat 6, 9860 Scheldewindeke (Oosterzele)
Inschrijven via tommetine@gmail.com.
Er volgen ook nog een module 2, 3 en 4.
Module 2 is een verdere verdieping van ‘Koken? Natuurlijk!’.
Module 3 gaat over culinair natuurlijk koken.
Module 4 gaat over medicinaal koken.