Job Description
350 ml (1 ½ cup) gekookte boekweit
350 ml (1 ½ cup) gekookte zwarte bonen
2 à 3 el sterke dijon mosterd
2 takjes verse tijm, fijngehakt (of 1 tl gedroogde tijm)
2 takjes verse rozemarijn, fijngehakt (of 1 tl gedroogde rozemarijn)
1 ½ tl zeezout
Frituurolie
Klassieke dipsaus: ½ cup water, ½ cup shoyu, 1 el vers gembersap (of geraspte daikon)
Verhit de frituurolie en verwarm de oven voor op 180°C.
Meng alle ingrediënten voor de burgers samen en kneed het goed door elkaar met je handen. Maak 4 grote platte burgers door eerst ballen te maken en daarna de ballen stevig plat te drukken met je handen.
Frituur de burgers per 2. (Je kan ze ook bakken in de pan). Doe er een beetje dipsaus over.
Smakelijk!
Recept uit het kookboek Grow – Eat – Share, te verkrijgen bij Avalon