Job Description

500 g spruitjes, in fijne ringetjes
1 rode ui, in fijne blokjes
1 el olijfolie

4 el (huisgemaakte)veganaise*

½ tl zeezout
1/4 tl komijnpoeder
1/4 tl kurkumapoeder
1/8 tl chilipoeder
1/4 tl korianderpoeder
(of 1 tl milde madrascurry)

Winterpostelein of veldsla als garnering

 

Zet een pan op een middelhoog vuur en verhit de olijfolie. Bak de rode ui aan tot hij glazig wordt. Voeg er de kruiden aan toe en bak 1 minuut verder. Voeg er de spruitjes aan toe, doe het zout erbij en bak tot ze beetgaar zijn. Laat de pan afkoelen en meng er de veganaise onder.
Beleg een boterham en werk af met wat veldsla of winterpostelein.

 

Smakelijk!

 

* Voor de veganaise: 1 el mosterd, 1 el (appel)azijn, 150ml (ongezoete!) sojamelk, 200 tot 300ml neutrale olie, zeezout naar smaak
Doe de mosterd, azijn en sojamelk in een hoge maatbeker en mix tot een glad mengsel. Voeg geleidelijk aan olie toe. Op een gegeven moment begint het in te dikken. Hoe meer olie, hoe dikker. Stop dan met olie toevoegen. Doe er op het einde wat zeezout bij voor de smaak. (indien het niet goed indikt ligt het aan de zuurbalans. Nog een beetje azijn toevoegen kan helpen).

Tip: vervang de fijne mosterd door graantjesmosterd of umepasta.

 

Recept uit het kookboek Grow – Eat – Share, te verkrijgen bij Avalon